Cursussen Innerlijke Groei en Spirituele Psychologie

Door de tijd te nemen om tot stilte te komen, ontstaat er ruimte voor een dieper contact met jezelf. Vanuit deze diepere laag, kun je beter contact maken met wie je bent en wat je werkelijk wilt. Doordat de continue gedachtestroom tot stilstand komt, vertraagt of simpelweg geobserveerd wordt, neemt het belang van de gedachten af waardoor meer geestelijke rust wordt ervaren. Vanuit deze rust komt openheid om andere lagen in en van jezelf te ontvangen.

Middels theorie, mindfulness, meditatie en uitwisseling ervaar je wat er binnen in je leeft en maak je kennis met de rijdom van je eigen, unieke innerlijke wereld. Door het doen van bepaalde meditatie oefeningen komt de (geblokkeerde) energie in beweging en kan hetgeen dat naar boven komt ervaren worden.

‘Elke verschijning op aarde is een gelijkenis, en elke gelijkenis is een open poort, waardoor de ziel, wanneer ze bereid is, het innerlijke der wereld binnen kan gaan, waar jij en ik, dag en nacht, alle een zijn. Ieder mens komt hier en daar in zijn leven voor de geopende poort te staan… weinigen echter gaan de poort door en geven de schone schijn op voor de vermoede werkelijkheid van het innerlijk.’

Herman Hesse

In de eerste avonden werken we veelal vanuit het bekkengebied (onze basis) en het hoofdgebied (reduceren van mentale stress). Later doen we oefeningen rondom het hartgebied. De meditatie oefeningen werken openend ten aanzien van de genoemde gebieden; de energie komt in beweging waardoor je inzicht krijgt in dieper gelegen lagen van jezelf. Dit kan verlichtende ervaringen brengen, maar ook verdriet of pijn kunnen naar boven komen. Uiteindelijk doel hiervan is dat we meer met onszelf in één lijn geraken (hoofd, hart, lijf). Hierdoor voelen we ons levendiger, ervaren we meer zelfvertrouwen en weten we beter wat we willen en wat echt bij ons past.

Tevens verzorg ik cursussen en workshops op maat voor (medewerkers van) bedrijven. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Geïnteresseerd? Klik hier voor de contactpagina.